021-91302553

راهنمای طراحی سایت

راهنمای صفر تا صد طراحی سایت با وردپرس

برای طراحی یک وبسایت، در ابتدا باید جواب ۲ سوال مهم را بدانید:

هدفتان از طراحی سایت چیست؟

از چه روشی می‌خواهید سایت را راه‌اندازی کنید؟

دانستن جواب این سوال‌ها، به شما کمک می‌کند برای موفقیت

کسب و کارتان بهترین تصمیمات را بگیرید.

برای طراحی یک وبسایت، در ابتدا باید جواب ۲ سوال مهم را بدانید:

هدف از طراحی سایت چیست؟

به عنوان مثال، سایتی که قصد دارید طراحی کنید، فروشگاهی است یا وبلاگی؟ چرا می‌خواهید سایت راه‌اندازی کنید؟ قصد شما از ایجاد سایت برندینگ است یا صرفا فروش؟ اصلا چگونه سایت بسازیم؟

دانستن جواب این سوال‌ها، به شما کمک می‌کند برای موفقیت کسب و کارتان بهترین تصمیمات را بگیرید.

می‌خواهید از چه روشی سایت را طراحی کنید؟

روش‌های مختلفی برای طراحی سایت وجود دارد که شما بسته به نیازتان می‌توانید یکی از این‌ها را انتخاب کنید. طراحی سایت با وردپرس، معمولا محبوب‌ترین روش طراحی سایت است. دلیل محبوبیت وردپرس، راحتی در عین کارایی و همچنین رایگان بودن آن است. وردپرس، یک سیستم مدیریت محتوا، یا به اصطلاح CMS است. سیستم مدیریت محتوا، پلتفرمی هست که به شما اجازه تولید، ویرایش و انتشار و مدیریت محتوا در سایت را می‌دهد.

برای استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا، تنها کافیست فایل آن را در هاست خود قرار دهید و آن را نصب کنید. روش‌های دیگری نیز برای طراحی سایت وجود دارند؛ اما این روش‌ها یا کارایی خوبی ندارند، یا هزینه خیلی بالایی دارند. به عنوان مثال، شما می‌توانید صفر تا صد سایتتان را به‌طور اختصاصی برنامه نویسی کنید؛ اما باید هزینه ۱۵ الی ۲۰ میلیون، یا حتی بالاتر را پرداخت کنید و یا مثلا هزینه راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی با فروشگاه ساز صرفه اقتصادی بسیاری دارد. همراه ما باشید تا برای طراحی صفر تا صد یک سایت با وردپرس راهنماییتان کنیم.

راهنمای طراحی سایت با وردپرس

اگر شما برای اولین بار تصمیم گرفته‌اید یک سایت را با وردپرس بسازید، این مقاله برایتان بسیار کار ساز خواهد بود. برای راه‌اندازی سایت با وردپرس، ابتدا باید دامنه تعیین کنید، سپس هاست مناسب خریداری کنید، تم دلخواهتان را اضافه کنید، پلاگین (افزونه) مناسب را نصب کنید و در نهایت هم ظاهر سایت را به سلیقه خودتان سفارشی سازی کنید. جزئیات و چگونگی انجام هر یک از این موارد به شرح زیر است.

۱٫ ثبت دامنه

شاید در ابتدا این سوال برایتان پیش بیاید که اصلا دامنه چی هست؟ یعنی چی که دامنه ثبت کنم؟ ببینید، دامنه همان آدرس سایت شماست. مثلا آدرس سایت ما see5.net هست؛ همین آدرسی که کاربران را به سمت سایت ما هدایت می‌کند، دامنه است.

بگذارید با یک مثال، موضوع را واضح تر بیان کنم. فرض کنید یک کلبه جنگلی کنار یک دریاچه، وسط جنگل سرسبز خریداری کرده‌اید. اگر بخواهید دوستانتان را دعوت کنید به این کلبه‌، به آنها چه می‌گویید؟ نمی‌شود گفت بیا به کلبه‌ای کنار دریاچه، داخل جنگل! باید یک آدرس درست داشته باشید؛ آن را برای دوستان و آشنایان ارسال کنید تا به شما سر بزنند؛ آدرسی که منحصر به فرد شماست.

دامنه هم مانند همین آدرس است، تنها یک عدد از آن وجود دارد و کاربر را فقط به سمت سایت شما هدایت می‌کند. برای دامنه باید یک نام مناسب انتخاب کنید. نامی که انتخاب می‌کنید نباید خیلی طولانی، سخت و پیچیده باشد؛ بلکه باید طوری باشد که اگر کاربر یک بار آن را ببیند، در ذهنش ماندگار شود.

بهتر است دامنه شما به آسانی تایپ شود و همچنین قابلیت برندینگ داشته باشد؛ یعنی نام دامنه، برند شما را به راحتی برای مخاطب تداعی کند.

برای ثبت دامنه باید به سایت‌هایی که خدمات ثبت دامنه را انجام می‌دهند، سر بزنید. شما باید نام موردنظرتان انتخاب کنید و آن را در این سایت وارد کنید، در صورتی که دامنه موردنظرتان خالی بود، می‌توانید آن را خریداری کنید. همچنین باید تصمیم بگیرید که می‌خواهید از چه پسوندی استفاده کنید. پسوندهای زیادی وجود دارند که می‌توانید از آن استفاده کنید، اما پسوندهای معروف .ir ، .com و .net هستند. زمانی که همه این‌ها مشخص شد، هزینه تعیین می‌شود. پس از پرداخت، حداکثر تا ۷۲ ساعت دامنه شما فعال خواهد شد.

۲٫ خرید هاست

سرور، به بخش‌های متعددی تقسیم می‌شود؛ به هرکدام از این بخش‌ها هاست می‌گوییم. هاست، در واقع فضای میزبان سایت شماست.

به عنوان مثال، فرض کنید می‌خواهید یک خانه بسازید، برای این کار قطعا به یک فضا نیاز دارید. بنابراین پیش از انجام کارهای ساخت خانه، باید یک قطعه زمین خریداری کنید. هاست نیز نقش زمین را برای سایت شما ایفا می‌کند. برای اینکه سایتتان در اینترنت از طریق دامنه قابل دسترسی باشد، نیاز به یک فضای میزبان، یعنی همان هاست دارید.

به‌طور کلی، ۲ نوع هاستینگ داریم.

۱- هاستینگ مشترک

۲- مدیریت هاستینگ وردپرس

اگر در ابتدای کار هستید، بهتر است از هاستینگ مشترک استفاده کنید. انواع دیگر میزبانی، از جمله میزبانی خصوصی مجازی، ممکن است برای راه‌اندازی اولین وبسایت شما مناسب نباشد. هر دو نوع هاست، خدمات ثبت نام دامنه و هاستینگ را ارائه می‌کنند؛ برای راه‌اندازی یک وبسایت هم چیزی جز این دو نیاز نداریم. همچنین درنظر داشته باشید که می‌توانید بعدا میزبانی خود را ارتقا دهید و از یک خدمات هاستینگ حرفه‌ای‌تر استفاده کنید.

۳٫ سایت خود را پیکربندی کنید

قدم بعدی پس از ثبت دامنه و خریداری هاست، پیکر بندی سایت وردپرسی شماست. در این مرحله شما باید نرم افزار وردپرس را دانلود کنید. پس از دانلود، باید آن را از حالت زیپ خارج کرده و در پوشه public html واقع در هاست قرار دهید. پس آن، نیاز است فرآیندی را طی کنید تا وردپرس، به‌طور کامل بر روی هاست نصب شود و سایت شما نمایش داده شود. پس از نصب کامل، به صفحه «.com/wp-admin نام وبسایت شما» بروید و نام کاربری و رمز عبوری که در طول فرآیند نصب وردپرس تعیین کردید، وارد کنید. پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، وارد پنل مدیریتی وردپرس خواهید شد. شما در اینجا یک منو واقع در سمت راست مشاهده می‌کنید که گزینه‌های آن عبارتند از: داشبورد، پست‌ها، رسانه‌ها و …

لیست امکانات وردپرس

تمامی امکانات وردپرس، تب‌هایی است که شما در پیشخوان مشاهده می‌کنید. ما در ادامه امکانات مهمی که موضوع بحث ما هستند و در راه‌اندازی اولیه سایت نقش مهمی دارند را معرفی می‌کنیم.

تم یا قالب سایت

اگر گزینه “نمایش” را در منو باز کنید، ۴ زیر منو با عنوان‌های پوسته، سفارشی سازی، ابزارک‌ها و فهرست‌ها را مشاهده خواهید کرد. تم سایت شما از بخش “پوسته‌ها” تعیین می‌شود.

روی پوسته‌ها کلیک کنید، سپس بالای صفحه گزینه‌ای با عنوان «افزودن جدید» را مشاهده خواهید کرد؛ از طریق آن می‌توانید تم موردنظر خود را انتخاب و به راحتی نصب کنید. پس از نصب پوسته، می‌توانید از قسمت نمایش > سفارشی سازی، پوسته خود را شخصی سازی کنید و هرچه می‌خواهید به ظاهر سایت اضافه کنید.

سایت‌ها انواع قالب‌های متنوع آماده را به شما ارائه می‌دهند. سی فایو در صفحه «قالب سایت» قالب‌های متنوعی را در اختیار شما قرار داده است.

تصویری که رو به روی شماست، یک نمونه از قالب‌های سی فایو است.

ابزارک

از طریق منوی نمایش، می‌توانید به بخش ابزارک‌ها دسترسی داشته باشید. ابزارک یک قطعه کد است که به یک تابع مشخص افزوده می‌شود. ابزارک‌ها یک امکان جدید به سایت شما اضافه می‌کنند. به ابزارک، ویجت هم می‌گویند. به‌طور کلی ۶ نوع ویجت داریم، این ویجت‌ها عبارتند از: نوار جستجو، آرشیوها، آخرین ویجت پست شده، دسته‌ها، نظرات اخیر و متا. توجه داشته باشید که ویجت‌ها افزونه نیستند؛ آنها تنها یک عملکرد کوچک را اضافه می‌کنند. ویجت ابزار مفیدی است، فقط باید پیش از استفاده از آن کمی در مورد آن مطالعه کرده و درباره آن بدانید.

منو

در طراحی سایت حرفه‌ای، منو نقش مهمی در حفظ و رضایت کاربر ایفا می‌کند. به همین دلیل هنگام طراحی سایت باید برای آن اهمیت زیادی قائل شوید.

ویژگی‌های یک منوی خوب عبارتند از:

در عین اختصار، مفید و کامل باشد. نماینده‌ای از تمامی پیشنهادات سایت شما باشد. کارایی بالا برای گشتن کاربر در همه جای سایت را داشته باشد.

منوی بد، باعث می‌شود کاربر نیازش را پیدا نکند، سایت را ببندد و دیگر بازنگردد. این موضوع تاثیر بسیار بدی بر سئوی سایت شما و همچنین وجهه برندتان خواهد داشت. کاربر انتظار دارد با استفاده از منو، به همه قسمت‌های مهم سایت دسترسی داشته باشد.

زمینه

زمینه یک سایت، باید طوری طراحی شود که کاربر بتواند به راحتی متن را بخواند. معمولا بهترین زمینه برای سایت، زمینه یک دست است. همچنین بهتر است برای سایت یک زمینه روشن، مثلا سفید، انتخاب کنید؛ به این خاطر که چشم کاربر هنگام خواندن نوشته‌ها اذیت نشود. اگر دقت کنید، پس زمینه سی فایو هم کاملا روشن است که با درج متن‌های تیره، دریافت اطلاعات را برای کاربر آسان می‌سازد.

پست‌ها

به اصطلاح، پست‌ها ضربان قلب سایت هستند. پس از اینکه سایت را به‌طور کامل راه‌اندازی کردید، مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید پست گذاشتن است. درج پست با وردپرس بسیار آسان است. برای ایجاد و انتشار پست‌ها در سایت شما دو راه دارید؛ یک راه این است که خودتان با استفاده از ویرایشگر وردپرس و یا ویرایشگر HTML این کار را انجام دهید. دومین راه هم این است که این کار را به یک نیروی متخصص بسپارید. اما در نظر داشته باشید که مثلا اگر می‌خواهید ساخت سایت شخصی را انجام دهید، بعضی از محتواهای مهم و اصلی را شخص خودتان تولید کنید و یا مثلا اگر می‎‌خواهید طراحی سایت خبری انجام دهید، از سرعت انتشار خبرهای فوری اطمینان حاصل کنید.

در نظر داشته باشید که راه‌اندازی یک سایت و تبدیل آن به یک سایت موفق، اصلا موضوع ساده‌ای نیست. حتی اگر به صورت کاملا اصولی این فرآیند را طی کنید، ممکن است در ماه‌های ابتدایی نتیجه‌ای از آن نگیرید. شما می‌توانید با پرداخت حداقل هزینه، طراحی سایت را به تیم‌های متخصص بسپارید. با این کار، نیاز نیست به همه دغدغه‌ها برای راه‌اندازی و ظاهرسازی و پشتیبانی سایت فکر کنید. حتی برای برون سپاری، راه‌هایی برای طراحی سایت ارزان هم وجود دارد و نیاز نیست حتما هزینه بسیاری صرف کنید. ما در این مقاله، مجموعه کارهایی که نیاز است برای ساخت یک سایت انجام دهید را به شما ارائه کردیم؛ اما اگر شما بدون هیچ تجربه‌ای، می‌خواهید برای اولین بار یک سایت راه‌اندازی کنید، برون سپاری گزینه بسیار بهتری است. زیرا، اگر از هزینه مالی بگذریم، هزینه زمانی بسیار بالایی از شما خواهد گرفت.

راهنمای طراحی سایت رایگان

اکثر افراد می‌پرسند که آیا طراحی سایت با وردپرس به صورت رایگان هم امکان دارد یا خیر؟ طراحی سایت با وردپرس به طور معمول هزینه‌هایی از قبیل هاست و دامنه و … دارد. ممکن است فایل دانلودی وردپرس رایگان باشد؛ اما شما نمی‌توانید یک سایت کامل را با وردپرس به صورت رایگان راه‌اندازی کنید. اگر سایت یا شرکتی هم ادعا کند که راه‌اندازی سایت همیشه رایگان انجام می‌دهد، قطعا پس از جذب مخاطب از او هزینه لازم را دریافت خواهد کرد. اما در نظر داشته باشید که بهترین شرکت طراحی سایت، شرکتی است که یک مدت زمان محدود (مثلا یک هفته) مشخص کند و به مخاطب مهلت بدهد تا در آن مدت زمان سایت را رایگان راه‌اندازی کند و از آن استفاده کند تا در نهایت با اطمینان خاطر خرید خود را انجام دهد.

طراحی سایت با سی فایو

سی فایو، در سریع‎ترین زمان، یک سایت با امکانات حرفه‌ای برای شما طراحی می‌کند. تعرفه طراحی سایت با سی فایو بسیار مقرون به صرفه است. همچنین در کنار طراحی سایت، تمامی خدمات از جمله پشتیبانی، هاست، دامنه رایگان و… در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

سوالات متداول

آموزش طراحی سایت با وردپرس چگونه است؟

برای راه‌اندازی سایت با وردپرس، ابتدا باید دامنه را تعیین کنید و بعد هاست را خریداری کنید. در مرحله بعد باید تم دلخواه‌تان را انتخاب و پلاگن مناسب را نصب کنید. در نهایت ظاهر سایت را با سلیقه شخصی خودتان طراحی کنید. اگر از سایت سازی مانند سی فایو استفاده کنید، این سیستم تمامی اعمال بالا را به صورت خودکار برای شما انجام خواهد داد. 

طراحی سایت با سایت ساز سی فایو چقدر زمان می‌برد؟

سی فایو در سریع‌ترین زمان، سایتی با امکانات حرفه‌ای برای شما طراحی می‌کند؛ با سی فایو شما در کمتر از ۵ دقیقه یک سایت عالی در اختیار خواهید داشت. همچنین در کنار طراحی سایت تمامی خدماتی مانند پشتیبانی، هاست، دامنه رایگان و… را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد.

آیا می‌توان طراحی سایت را بدون کد نویسی انجام داد؟

بله، شما می‌توانید از سیستمی به نام “سایت ساز” استفاده کنید؛ این سیستم هیچ نیازی به کدنویسی نداشته و حتی همه مراحل طراحی سایت را به صورت خودکار انجام می دهد. همچنین می توانید از سیستم‌های مدیریت محتوا استفاده کنید. چرا که سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS، سیستمی هستند که از قبل طراحی شده‌اند.  

چگونه بدون برنامه نویسی طراحی سایت کنیم؟

برای طراحی سایت بدون کدنویسی لازم است که کار کردن با وردپرس را به خوبی بلد باشید تا بتوانید با استفاده از وردپرس طراحی سایت خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهید. حتی روش ساده تر از وردپرس هم وجود دارد، این روش استفاده از سایت ساز است که تمامی مراحل طراحی سایت را برای شما به صورت خودکار انجام می دهد.