امروزه انتقال از رویکردهای سنتی به رویکردهای مدرن به تغییر نحوه انتقال دانش در محیط دانشگاه کمک کرده است.
معمولا در ساخت سایت دانشگاه، بخشی را به معرفی جلسات مهم، انتخاب واحد، حذف و اضافه، برنامه کلاسی، برنامه امتحانی، اطلاعیه نمرات ترم، چارت درسی و ارزشیابی اساتید اختصاص میدهند که از این طریق دانشجوها میتوانند از اخبار و رویدادهای جدید دانشگاه مطلع شوند.
ساخت سایت دانشگاهی برای دانشجویان امری بسیار مهم است؛ به عنوان مثال به دانشجویانی که در دانشگاهی پذیرفته شدهاند و یا قصد تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور را دارند؛ ولی در ابتدا امکان مراجعه حضوری به دانشگاه را ندارند این امکان را میدهد تا از طریق سایت دانشگاهی به راحتی نیاز خود را برطرف کنند.
همچنین ساخت سایت دانشگاهی این امکان را میدهد تا تمام بخشهای دانشگاه از جمله دانشکدهها، آزمایشگاهها، سالنهای اجتماعات، سالنهای ورزشی، رشتهها و…را به دانشجوها معرفی کند.
در ساخت سایت دانشگاهی باید اصول اولیه همچون چیدمان ساختاری وب سایت، استفاده از عنوان کلیدی در صفحه اصلی سایت، سادگی وب سایت، استفاده از صفحات دستهبندی و…رعایت شود.
یک وب سایت از ۲ بخش تشکیل شده است: ۱٫ بخش ظاهری که در اصطلاح تخصصی به آن فرانت اند (frontend) میگویند.
۲٫بخش فنی سایت که اصطلاح تخصصی آن بک اند (backend) است.
در چیدمان ساختاری سایت دانشگاهی باید از فونت رسمی استفاده شود؛ و همچنین استفاده از رنگبندی مناسب در ساخت سایت دانشگاهی، برای راحتی کاربران بسیار حائز اهمیت است.
این مسئله زمانی که یک یک سایت چندصد صفحه ای دارید، چندان اهمیتی ندارد. اما زمانی که شروع به افزودن هزارن صفحه مختلف به سایتتان میکنید، سادگی بسیار اهمیت دارد. کار با سایت دانشگاهی باید به قدری ساده باشد که دانشجو به راحتی خواسته خود را پیدا کند. هرچقدر دانشجو بتواند کارهای اداری و خواستههایش را به صورت آنلاین انجام دهد؛ هم برای کارمندان آموزش و هم خودش وقت صرفه جویی میشود.
صفحات دسته بندی باعث میشود سازماندهی معماری سایت شما در طولانی مدت بسیار آسان شود و از آن جایی که سایت دانشگاهی یک سایت بلند مدت است، این نکته بسیار حائز اهمیت است. برای انتخاب قالب سایت دانشگاهی، قطعا توجه کنید که قالب موردنظر، قابلیت اینکه تمام نیازها و خواستههای شما را برآورده کند داشته باشد.
از آنجایی که سایت دانشگاهی یک سایت بزرگ است انتظار میرود که از منو به صفحات دستهبندی لینک دهید؛ سپس از صفحات دستهبندی به تک تک صفحات در دستهبندیها؛ و در آخر از صفحات دستهبندی به تمامی زیر دستهها لینک دهید.
پاراگرافهای طولانی باعث میشود کاربر خسته شده و اصلا محتوا را تا انتها دنبال نکند. بنابراین شکستن پاراگرافهای طولانی فهم متن را آسان تر میکند؛ به طور کلی سعی کنید پاراگرافها بیشتر از ۳ یا ۴ خط نشود تا کاربر بتواند راحتتر و روانتر متن را بخواند چرا که اگر پاراگراف ها طولانی باشد خواندن آن برای خواننده سخت میشود.
در بعضی مواقع ممکن است فلشهای کوچک کشیده شده با دست موثرتر از آن باشد. حتی میتوان از یک پیکان ساده در جذب cxl چشم بازدیدکنندگان به عنوان یک عنصر بسیار قوی و قدرتمند در صفحه استفاده کرد.
نقشه سایت یکی از بهترین راهها برای افزایش Crawl ability یا قابل خزش بودن یک سایت است. همچنین این کار کمک میکند تا همه دستهبندیها، زیر دستهها و صفحههات روی سایت را به تصویر بکشید.
طراحی وب سایت باید کاربر محور باشد به این معنی که بدانیم نیاز کاربر چیست و به چه نکاتی در سایت نیاز دارد؛ این کار به ما کمک میکند تا یک وب سایت مناسب برای دانشجوها طراحی کنیم تا آنها بدون اتلاف وقت به نیاز خود دسترسی پیدا کنند.
برای موفقیت یک سایت و و دوری از اشتباهات، بسیار لازم و ضروری است که تکنولوژی وب سایت شما به دور از هرگونه پیچیدگی پیاده سازی شده باشد. مثلا ممکن است پس از مدتی تصمیم بگیرید شرکتی که برای طراحی سایت انتخاب کردید، دیگر به هر دلیلی قابلیت همکاری را ندارد، در این صورت ساختار سایت باید به گونهای باشد که هر شخص دیگری که پروژه شما را قبول میکند،
توجه به امنیت سایت جزو نکات مهم در طراحی سایت دانشگاهی است؛ چرا که بر روی سایت اطلاعات مهمی نگهداری میشود. بنابراین سایت دانشگاهی باید در برابر هکرها و حملات اینترنتی مقاوم باشد.
به طورکلی سئو فرآیندی است که طی آن سایت موردنظر را برای موتورهای جستجو بهینهسازی میکنیم تا در نهایت در صفحه نتایج رتبه بالاتری کسب کند. اعمالی مانند استفاده از کلمات کلیدی در تگ عنوان، توضیحات متا و عنوان مقاله در سئو سایت دانشگاهی تاثیر به سزایی دارد.
در نظر داشته باشید که سئو یک مهارت تخصصی است. اگر خود شما دانش و مهارت سئو را ندارید، بهتر است از یک متخصص سئو برای این امر کمک بگیرید.