کسب و کارهای کوچک هم میتوانند به ساخت سایت فکر کنند. منظور از کسب و کارهای کوچک، مزون فروش لباس و فروشگاههایی است که به تازگی افتتاح شدهاند. درست کردن سایت کسب و کار دقیقا باید مطابق با نیازهای مشتریان و امکانات و خدمات این کسب و کارها انجام شود. با توجه به این که هزینه و قیمت ساخت سایت برای کسب و کار نسبت آنچه که در آینده درآمد دارید، کمتر است؛ بهتر است همین ماه برای طراحی سایت به مراجع تخصصی مانند سی فایو مراجعه کنید تا روند ساخت سایت و طراحی آن انجام شود.
ساخت سایت کسب و کار به صورت مرحله به مرحله انجام میشود. در صورتی که بسیاری از افراد، این تفکر را دارند که طراحی سایت فقط کدنویسی قالب یک سایت است و هیچ گونه آزمایش و خطایی پیش از تحویل نمای کلی سایت انجام نمیشود. در صورتی که مراحل اولیه طراحی سایت، نخست بر روی کاغذ انجام میشود و سپس، مراحل گرافیکی آن انجام میشود. در نهایت، طبق مواردی که مشتریان از سایت خود انتظار دارند، طراحی سایت پایان میپذیرد و کدها و تصاویر گرافیکی در قالب یک فایل به کارفرما ارائه داده میشود. این فایل ارائه داده شده تا زمانی کارایی خود را دارد که نیازهای مشتریان یک کسب و کار به طور کامل برطرف شود.
کسب و کارهای کوچک برای شناخت نیازهای مشتریان خود به زمان کمتری نیاز دارند؛ چون اهداف حضور تجاری آنها در بازار، از ابتدای فعالیتشان مشخص است. لذا همین مورد در راه اندازی و ساخت سایت برای کسب و کار باید در نظر گرفته شود. برای مثال، تنها هدف یک سایت فروشگاهی میتواند تنها ارائه انواع نمونه کار و ایجاد حالت فروشگاهی و خرید آنلاین در سایت باشد. این درحالی است که کسب و کارهای ارائه دهنده خدمات باید تمامی خدمات خود را برای مشتریان ارائه بدهند تا آنها بتوانند آگاهی کسب کنند و سپس، نسبت به خرید خدمات فکر کنند.
اولین مرحله برای ساخت و طراحی سایت کسب و کار، انتخاب دامنه و خرید هاست باکیفیت است. خرید هاست باکیفیت از آن جایی اهمیت دارد که بر روی سئو و روند بهینه سازی سایت شما تاثیر میگذارد. این تاثیرگذاری به قدری است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. دو پارامتر برای تشخیص هاست باکیفیت وجود دارد. اولین پارامتر، سرعت بالای لود شدن سایت میباشد. دومین پارامتر یک هاست باکیفیت، به همواره در دسترس بودن آن مربوط میشود. بنابراین، گران بودن یا نبودن هاست، ملاک خوبی برای تشخیص بهترین هاست نیست.
پیش از این که طراحی گرافیک سایت به طور تخصصی انجام شود و وارد محیط گرافیکی نرم افزارهای مختلفی مانند فتوشاپ شوید، بهتر است که طراحی وایر فریم را آغاز کنید. طراحی وایر فریم بر روی کاغذ انجام میشود. آنچه که در طراحی وایر فریم اهمیت دارد، توجه به نیاز کارفرما است. در این مرحله نیاز است تا زمان نسبتا زیادی برای طراحی وایر فریم اختصاص بدهید؛ چرا که طراحی وایر فریم بدون رضایت مشتری اهمیت و ارزش ندارد.
اهمیت وایر فریم برای افرادی که در بخش UI/UX در حال فعالیت هستند، بسیار زیاد است؛ چرا که این طرح میتواند تمامی مسیر طراحی سایت را مشخص کند و از دغدغههای افراد متخصص در این زمان بکاهد.
مدیر یک سایت کسب و کار در طی ثبت سفارش خود برای ساخت و طراحی سایت در جایگاه کارفرما ایفای نقش میکند. لذا پیش از طراحی گرافیک سایت باید به نظرات او اهمیت داده شود. غیر از زیبایی، کارایی طراحی گرافیک سایت هم مورد بحث است. دقت داشته باشید تا زمانی که کسب و کار شما در حول محور نظرات مشتریان پیشرفت و توسعه پیدا میکند، بحث کارایی طراحی گرافیک سایت اهمیت دارد.
در بحث طراحی گرافیک سایت، چندین طرح توسط متخصص و کارشناس این حوزه انجام میشود. ابن کار زمانبر خواهد بود و نیاز است تا زمان تقریبا زیادی را صرف آن کنید. خوب است بدانید که رنگبندی و نحوه چیدمان المانها در سایت در این قسمت مشخص خواهد شد. بعد از این که طراحی گرافیک سایت را انجام دادید، چندین نمونه کلی از ظاهر سایت را به کارفرما نشان میدهید تا بتواند بهترین گزینه را برای سایت کسب و کار خود در نظر بگیرد.
طراحی گرافیکی تنها لازمهی ساخت یک سایت کسب و کار نیست. کد نویسی سایت در کنار طراحی گرافیکی، موجب بهبود ساختار سایت خواهد شد. این مرحله از طراحی سایت را یک یا چندین برنامه نویس انجام میدهند. فایلهایی با پسوندهای .css و .html حاصل کار برنامه نویسان در این مرحله از طراحی سایت کسب و کار میباشد. در واقع، کد نویسی در سایت کسب و کار به معنای ارتباط دادن بخشهای متعدد سایت به هم میباشد. بخشهایی مانند ارتباط با ما، درج آدرس جغرافیایی محل فعالیت، سبد خرید و متصل کردن فروشگاه سایت به درگاه پرداخت آنلاین از جمله کارهایی است که برنامه نویسان در این بخش انجام میدهند.
پیش از این که سایت در فضای مجازی منتشر شود، بهتر است تا تمامی بخشهای سایت را چندین بار به طور آزمایشی تست کنید؛ چون ممکن برخی از بخشهای سایت نیاز به زمان بیشتری برای توسعه داشته باشند. تست کردن تمامی بخشهای سایت به همین خاطر اهمیت دارند تا مشتریان در حین تعامل با سایت، با موانعی روبرو نشوند. مشکلاتی از قبیل ارور ۴۰۴ در این مرحله بررسی خواهند شد.
بعد از تست کردن تمامی بخشهای سایت، به احتمال زیاد تغییرات مهمی در کد نویسی و طراحی گرافیکی سایت ایجاد خواهد شد. پس از ایجاد این تغییرات، کارفرما انتشار نسخه نهایی سایت را تایید میکند و در پی آن، اطلاعات سایت در محیط فضای مجازی بارگذاری میشود. در این حین، آموزش تغییر و یا ایجاد محتوا در سایت هم به کارفرما داده میشود تا به راحتی و بدون مانعی بتواند با سایت خود تعامل داشته باشد.
خدمات پشتیبانی سایت، آخرین خدماتی است که از سایتهای طراحی سایت به کارفرمایان ارائه داده میشود. وظیفه کارشناسان پشتیبانی از سایت، بررسی خطاها و اشکالاتی است که از سوی مشتریان کسب و کار در حین کار با سایت به آنها ارائه میشود.