آموزش whois گرفتن دامنه های ir و com در سایت های nic.ir و who.is

در زمان ثبت دامنه ابتدا باید اطمینان حاصل کنیم که دامنه آزاد است و در انحصار شخص یا شرکتی نیست.

برای این کار، می‌توان با هوایز (WHOis.com) دامنه را بررسی کنید و اطلاعات تماس مالک آن را به‌دست بیاورید. اگر اطلاعات تماس مالک دامنه در هوایز موجود باشد، می‌توانید درباره شرایط انتقال مالکیت دامنه، با او مذاکره کنید و به عبارتی دامنه را از او بخرید.

Whois چیست؟ #

Whois یا به فارسی هوایز، سرویسی است که به شما کمک مینماید تا از در دسترس بودن دامنه اطلاع یابید و مالک دامنه را شناسایی کنید. با مراجعه به این سرویس و جستجوی دامنه مورد نظرتان، می‌توانید اطلاعات هویتی مالک دامنه را به‌دست بیاورید و همچنین ببینید که چه زمانی ثبت شده و تا چه تاریخی اعتبار دارد.

شرکت ICANN یک مرجع ثبت کننده دامنه است. این شرکت تمام اطلاعات کاربری مربوط به افرادی که دامنه ثبت می‌کنند را در یک پایگاه داده نگهداری می‌کند. تا چند سال پیش، موقعی که می‌خواستید اطلاعات دامنه را از WHOIS بگیرید، نام، ایمیل، شماره تلفن و آدرس مالک دامنه برای شما به نمایش درمی‌آمد؛ اما الان به‌خاطر تغییر قوانین GDPR، تنها زمانی که صاحب دامنه موافق باشد، می‌توانید اطلاعات تماس او را ببینید.

 

نحوه استعلام دامنه‌های بین‌المللی #

اگر پسوند دامنه شما بین‌المللی باشد مانند com، net، org و … می‌توانید به سایت‌هایی مثل whois.is و یا whois.net مراجعه نمایید و در کادر مربوطه آدرس دامنه مورد نظر را وارد کرده، اطلاعات آدرس دامنه را مشاهده کنید.

به عنوان مثال از آدرس دامنه سایت ایران سرور whois گرفتم. تصویر زیر را ببینید:

 

 

می‌بینید که تمام اطلاعات مربوط به دامنه ژاکت  در اینجا ذکر شده است. مرکز ثبت کننده دامنه، تاریخ ثبت و تاریخ انقضای دامنه، اطلاعات تماس و کلی اطلاعات دیگر.

نحوه استعلام دامنه‌های ir #

برای دامنه‌های ir میتوانیم به سایت http://whois.nic.ir بروید. این سایت برای بررسی دامنه ir استفاده می‌شود.

شما می‌توانید بعد از ورود به سایت در فیلد مربوط آدرس مورد نظر خود را وارد کرده و روی Whois Query کلیک کنید.

 

بعد از کلیک، اطلاعات دامنه و مالک آن را مشابه تصویر می‌بینید.

 

 

 

زمانی که دامنه آزاد باشد با برای سرچ دامنه بین المللی به این صورت است ، اطلاعاتی نمایش نمیدهد و پیغام آزاد بودن دامنه را اعلام میکند

البته میتوانید از سایت های ایرانی هم برای بررسی دامنه ها( آزاد بودن  یا در انحصار بودن آن ها ) استفاده کنید

 

بررسی دامنه درسایت نیک و آزاد بودن دامنه :

 

قدرست گرفته ازBetterDocs