در گذشته طراحی سایت و استفاده از آن رواج نداشته و مراحل ساخت سایت بسیار سختتر از زمان حال بوده و فقط مورد استفاده شرکتها و سازمانهای بزرگ قرار میگرفته است؛ اما امروزه با وجود پیشرفت فناوری نظیر گوشیهای هوشمند و اینترنت بی سیم، داشتن سایت، لازمه شروع یک کسب و کار موفق است و برای ارائه محصول و خدمات بسیار ضروری است.
وب سایت این قابلیت را دارد که ارتباط با مشتریان و مخاطبین را راحتتر کند و میتوان از طریق آن در هر زمان از شبانه روز جوابگوی مشتریان بود.
وب سایت برای رونق کسب و کار بسیار اهمیت دارد؛ زیرا امروزه افراد برای خرید، ابتدا محصول مورد نظر را با محصولات مشابه آن مقایسه میکنند وسپس طبق ایدهآل های خود، محصول را بررسی و خریداری میکند.
روش راه اندازی سایت نسبت به روشهای فیزیکی مزایای زیادی دارد نظیر:
بعد از اینکه فرد متوجه نیاز خود به وب سایت شد، باید هدف خود از راهاندازی وب سایت مشخص کند و سپس مراحل ساخت سایت از ابتدا به نیروهای توانمند در بهترین شرکت طراحی سایت بسپارد و یا نحوه راهاندازی سایت را آموزش ببیند.
مراحل ساخت سایت فروش اینترنتی یکی از آموزشهای پرطرفدار است و میتوان بعد از آموزش و کسب این مهارت، درآمد زیادی کسب کرد و همچنین به کسب و کار خود رونق داد.
همچنین ساخت فروشگاه با ساخت سایت تفاوت زیادی ندارد فقط نیاز است بعد از راهاندازی افزونههای مربوط به فروشگاه به سایت اضافه گردد.
در این مقاله مراحل ساخت سایت با وردپرس را آموزش میهیم:
دامین یا دامنه اولین اقدام در مراحل ساخت سایت وردپرسی است و همانطور که در آدرس تمامی سایتها مشاهده میکنید با پیشوند www شروع شده و با پسوند org ،ir ،com و… به پایان میرسد. این پسوندها با توجه به زمینه فعالیت سایت انتخاب میشوند؛ مثلا com به معنای بین المللی است.
دامین، برند را معرفی میکند و به آن هویت دیجیتالی میدهد. دامنه را باید خریداری کرد و اگرسایت، دامین نداشته باشد آدرس به صورت اعداد است.
هاست همانطور که از نامش مشخص است به معنای میزبان است. عملکرد سایت مشابه هارد است و ذخیره و پردازش اطلاعات وظیفه هاست است. همچنین هاست، سایت را برای دیگران به نمایش میگذارد.
هاست را باید از شرکتهای معتبر با توجه به حجم مورد نیاز برای اطلاعات سایت خریداری کرد.
CMS یا سیستم تولید محتوا، نرم افزار اینترنتی است. در مراحل ساخت یک وب سایت ، اصلی ترین مرحله استفاده از content management system (سیستم تولید محتوا) است. همچنین cms با استفاده از کنترل پنل گرافیکی اجازه راه اندازی وب سایت را میدهد. از طریق این نرم افزار میتوان محتویات سایت را اضافه کرد.
سیستم cms انواع زیادی دارد از جمله:
جوملا برای راهاندازی انواع سایتها کاربرد دارد، اپن کارت برای راهاندازی فروشگاههای اینترنتی است، وردپرس برای راهاندازی وب سایتهای اینترنتی است. همچنین انواع دیگر این نرم افزار اینترنتی وجود دارد؛ اما در حال حاضر، وردپرس در صدر جدول است؛ زیرا مراحل ساخت سایت رایگان و open source (متن باز) است و حدود 70% مردم جهان از این سیستم پیشرفته و کارآمد استفاده میکنند.
در مراحل ساخت سایت در گوگل، برای نصب و راهاندازی سایت ابتدا DNS دامنه را به DNS هاست متصل کنید. باید توجه داشت که به دلیل cache (حافظه موقت)، زمان تنظیم DNS افزایش پیدا کند .
بعد از اتصال دامنه با هاست نوبت این است که یکی از نسخههای وردپرس را دانلود و نصب کنید.
بعد از قرار دادن سایت در وردپرس باید با استفاده از پوسته، ظاهر سایت را آراسته کرد و این کار را با دو روش میتوان انجام داد؛ در روش اول اگر از مراحل ساخت سایت با برنامه نویسی استفاده کند و برای سایتش پوسته اختصاصی طراحی میکند و در روش دوم از قالبهای خود وردپرس که به دو صورت رایگان و با پرداخت هزینه است میتوان استفاده کرد.
بعد از انتخاب قالب آن را باید شخصی سازی کرد و این نیز به دو روش صورت میگیرد که در روش اول اگر فرد به Css، طراحی وب و Html تسلط داشته باشد میتواند با برنامه نویسی مثل مراحل ساخت سایت با پایتون، قالب را شخصی سازی و امکانات را اضافه کند و در روش دوم می تواند از پنل تنظیمات قالب های وردپرسی استفاده کند . بعد از انجام دادن انتخاب قالب و شخصی سازی آن از افزونه برای امکانات اضافی استفاده کند.
در وردپرس انواع زیادی از افزونهها وجود دارد که چند نمونه از آن به شرح زیر است:
Yoast SEO
All in One SEO Pack
WP Super Cache
Google XML sitemaps
Elementor page Build
حال مراحل ساخت سایت اینترنتی تمام شد و سایت آماده است.
میلاد آنلاین
برای کسب و کارتون چند نمونه شیک معرفی کنم؟